HMS Kontoret

PsykoSosialt arbeidsmiljø

copernico-PXilGoBofu8-unsplash.jpg
Workshops

Vernerunder spiller en kritisk rolle i arbeidet med HMS ved å systematisk identifisere potensielle farer og utfordringer på arbeidsplassen. Ved å integrere vernerunder i din HMS-strategi, tar din bedrift et proaktivt skritt mot et tryggere arbeidsmiljø.
Rutiner for vernerunder og avvikshåndtering gjøres rede for i din HMS-håndbok.

jesse-smith-R0cJIcBpE70-unsplash.jpg
Bedriftskurs

Avviksrapportering er prosessen med å rapportere om avvik fra etablerte HMS-rutiner eller -retningslinjer. Dette verktøyet er viktig for å adressere mindre feil samt alvorlige ulykker, og det er en essensiell del av det kontinuerlige forbedringsarbeidet innen HMS. Forståelsen av avvik – enten det gjelder avvik fra lovgivning, interne rutiner eller ønsket praksis – er avgjørende for å styrke sikkerhetsarbeidet.

christian-mackie-lDlU1zbjGQA-unsplash.jpg
Online Kurs

Suspendisse ullamcorper condimentum est. Cras sodales hendrerit auctor. Suspendisse ac dictum tellus. Nulla tincidunt consequat varius. Nam pellentesque enim eget lorem congue.

why we're the best

Hva kan HMS Kontoret hjelpe med?

HMS Rådgivning

Rådgivning og veiledning

Få råd om planlegging og gjennomføring av vernerunder, samt effektiv avviksrapportering.

Opplæring

Vår opplæring sikrer at dine ansatte er godt forberedt på å gjennomføre vernerunder og rapportere avvik på en effektiv måte.

Utvikling av skjemaer

Vi hjelper deg med å lage vernerundeskjemaer og avviksrapporteringsskjemaer for å forenkle rapporteringsprosessene.

BEDRIFTSINTERNE KURS

Skreddersydde kurs er aktuelt dersom det er flere enn 5 deltakere på samme kurs.

Alle våre kurs kan arrangeres som bedriftsintern opplæring tilpasset behov i forhold til innhold, tid og sted. Det er også et godt utgangspunkt for felles diskusjoner og samarbeid.

Vi har lang erfaring med både bedriftsinterne kurs og konferanser. Din kontaktperson hos oss følger prosjektet fra første kontakt til fullført oppdrag.

Våre kursledere har både god  faglig og pedagogisk kompetanse og våre kursledere er i en særklasse.

Du vil som kursdeltaker møte en underviser som forstår dine arbeidsoppgaver og ikke minst hvordan du skal få mest mulig igjen for et 2 dagers HMS-kurs.

Vi skreddersyr vår undervisning etter dine arbeidsoppgaver og nisjer.

Hva er formålet med vårt 2 dagers HMS-kurs?

Vi i HMS Kontoret ønsker å bistå yrker og bransjer som er pålagt til å tenke HMS, men som samtidig ikke krever like mye som 40 timers kurs. Det er viktig å huske at selv om man tilhører en yrkessektor som kun krever 2 dagers HMS- kurs, at man ikke er fritatt fra arbeidsulykker og andre uhell. Derfor gjelder det å forebygge mest mulig, tidligst mulig.

Hvem passer 2 dagers kurset for?

Vårt HMS-kurs passer for deg som arbeider med HMS og HR, men også for deg som er medlem av et arbeidsmiljøutvalg, verneombud / hovedverneombud eller bedriftsleder.

Innhold i vårt 2 dagers HMS-kurs

– HMS- forskrifter

– Arbeidsmiljøloven

– Målrettet HMS- arbeid

– Verneombudets oppgaver

– Arbeidsmiljøutvalget

– Vernerunder og oppfølging

– Risikovurdering

– Fysisk, kjemisk og psykososialt arbeidsmiljø

– Ulykkesforebyggende arbeid

– Internkontroll